Σας περιμένουμε στην παρέα μας την Κυριακή 18/02 σε μια μοναδική ημερήσια εκδρομή που συνδυάζει την ιστορία και τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας, στην ιστορική Γραβιά και το γραφικό χωριό της Παύλιανης στη Φθιώτιδα!

🚌 Αναχωρούμε στις 07:30πμ. από Ομόνοια και στις 08:00πμ από το γραφείο μας στη Μεταμόρφωση. Έπειτα από μια ενδιάμεση στάση για καφέ, θα μεταβούμε στην ιστορική Γραβιά. Σε ένα μικρό πλινθόκτιστο κτίσμα της Γραβιάς Φωκίδας, βρίσκεται το θρυλικό Χάνι της Γραβιάς, όπου οι Έλληνες επαναστάτες, με επικεφαλής τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, έγραψαν σελίδες ηρωισμού και δόξας, επιτυγχάνοντας την πρώτη ουσιαστική νίκη τους επί των τουρκικών δυνάμεων.
Μετά την επίσκεψη, συνεχίζουμε για την Παύλιανη Φθιώτιδας, όπου και θα επισκεφθούμε το θεματικό πάρκο της Παύλιανης. Το φημισμένο φυσικό Πάρκο της Παύλιανης, εκτείνεται στις πηγές του ποταμού Ασωπού –στις καταπράσινες πλαγιές της Οίτης– αποτελώντας ιδανικό προορισμό για όλη την οικογένεια και κυρίως για τα μικρά παιδιά που θα το λατρέψουν.

🌳 Κατηφορίζοντας προς το κεντρικό μονοπάτι, μια πρώτη «γεύση» για το τι θα ακολουθήσει σας δίνει η κρεμαστή γέφυρα «Μουσικώνει», που θυμίζει πλήκτρα πιάνου, και σας υποδέχεται μετά μουσικής. Στην απέναντι όχθη του Ασωπού λειτουργεί το Μουσείο Υδροκίνησης, που αποτελείται από τρία πέτρινα κεραμοσκεπή κτίσματα, τα οποία στεγάζουν χώρους παραδοσιακών τεχνών. Το Νεροπρίονο, το Μαντάνι, Νερόμυλο και Νεροτριβή (Τρίστιλα), που παλαιότερα «δούλευαν» με τη δύναμη του νερού.

Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τη βόλτα μας και μεσημεριανό γεύμα στα ταβερνάκια της περιοχής. Αναχώρηση και επιστροφή στην Αθήνα.

Κόστος Συμμετοχής: 25€
Περιλαμβάνεται:
✅ Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
✅ ΦΠΑ
✅ Αρχηγός γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:
❌ Γεύματα
❌ Είσοδοι σε μουσεία
❌ Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα και θεωρείται ως προαιρετικό