1η ημέρα:
🚌 Αναχώρηση 07:30πμ από Ομόνοια και 08:00πμ από το γραφείο μας στην Μεταμόρφωση όπου με ενδιάμεση στάση για καφέ φτάνουμε στο Κεφαλόβρυσο, ένα δασύλλιο υπερήλικων δέντρων με ποτάμια, γέφυρες και γραφικά μονοπάτια.

🌳 Στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου ανάμεσα στα αιωνόβια πλατάνια κοντά στο παλιό μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη υπάρχει μία λιλιπούτεια τεχνητή λιμνούλα η οποία δένει απόλυτα με το σκηνικό της περιοχής.

🖼️ Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε και θα μεταβούμε στις Κορυσχάδες. Απαραίτητη πρώτη στάση στο καφενείο των Κορυσχάδων, όπου δεσπόζει η φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη και πρωταγωνιστεί το τσίπουρο!!
Στη συνέχεια θα αναζητήσετε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης των Κορυσχάδων.

🏔️ Το Καρπενήσι είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας και θεωρείται η ψηλότερη πρωτεύουσα νομού στην Ελλάδα. Είναι χτισμένο σε απότομη πλαγιά και έχει θέα το υπέροχο Βελούχι. Το Καρπενήσι είναι μια υπέροχη, γραφική πόλη με άρτια υποδομή και ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει πολλά μέρη και να απολαύσει τις ομορφιές του.

👉 2η μέρα
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας. Ψηλά, στις ελατόφυτες βουνοκορφές της νοτιοδυτικής Ευρυτανίας, και σφηνωμένη ανάμεσα σε κάθετους γκριζωπούς βράχους με άγρια μεγαλοπρέπεια, προβάλλει ἡ Ιερά Μονή του Προύσου. Τη θαυματουργή αυτή εικόνα τής Θεοτόκου λέγεται ότι την ζωγράφισε ὁ Ευαγγελιστής Λουκάς καὶ ήλθε απὸ τὴν Προύσα της Μικράς Ασίας.

⛪ Αφού προσκυνήσουμε μπορούμε να επισκεφτούμε το μουσείο εκκλησιαστικών αντικειμένων και μουσείο ελληνικών γραμμάτων της Ρούμελης που υπάρχει μέσα στο μοναστήρι.

🍲 Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το μικρό χωριό, το ιστορικό στολίδι της Ευρυτανίας και αμέσως μετά άφιξη στο μεγάλο χωριό.
Όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί το Λαογραφικό μουσείο του Μεγάλου Χωριού και θα κάνουμε τη βόλτα μας στα παραδοσιακά σοκάκια. Εκεί θα παραμείνουμε για φαγητό όπου και στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε την επιστροφή μας προς την Αθήνα.

2ημέρες γεμάτες με εικόνες, φύση και όμορφη παρέα!
Σας περιμένουμε να ζήσουμε μαζί αυτή την εμπειρία.
❤️

Τιμή συμμετοχής σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο: 90€
Μονόκλινο: 60€ επιπλέον (90€ + 60€)

Περιλαμβάνεται:
✅ Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
✅ ΦΠΑ
✅ Αρχηγός γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:
❌ Γεύματα
❌ Είσοδοι σε μουσεία
❌ Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα και θεωρείται ως προαιρετικό